Recenze: Buchty a klobásy, nejzvrhlejší animák všech dob

Nový animovaný film Setha Rogena je opravdu něčím výjimečný. Je to vůbec první animovaný film pro dospěláky, který běží v kinech. A když říkám, že je jen pro dospělé, myslím to opravdu vážně, protože takovou sprosťárnu by děti určitě vidět neměly. Pro tento snímek je typický naprosto uvolněný děj, kdy jedna hláška střídá druhou, a na obrazovce se dějí takové výstřednosti, o kterých jste si mysleli, že na stříbrném plátně nikdy neuvidíte.

Není to ovšem jen snůška sprosťáren a sexuálních narážek, jak by se na první pohled mohlo zdát. Do filmu jsou dobře zakomponovány i odkazy na současnou situaci ve světě. Jsou to témata rasové, náboženské a mnoho dalších.

Je pravda, že Buchty a klobásy nikdy nebudou hlubokým filmem s velkou myšlenkou, nad níž byste ještě další dva dny hloubali. Spíš je to vtipný počin, u kterého se uvolníte, na chvíli tzv. vypnete a budete si užívat zábavu.

2402_12355

Hlavní děj je velice prostý. Párek Frank je zabouchnutý do žemle Brendy, přičemž se oba těší, až si je bohové (čtěte: lidé) vyberou a odnesou je do země zaslíbené. Všechny potraviny v obchodě bohy uctívají a těší se, až budou koupeni. Tuhle pohádku o ráji si vymyslely trvanlivé potraviny, protože kdyby jídlo znalo pravdu o svém osudu, který je čeká, až si je lidé donesou domů, všichni by zešíleli.

Jinak teprve po zhlédnutí tohoto filmu mi došel pravý význam slova food porn, protože to, co se děje asi v poslední pěti minutách se jinak než porno označit nedá. Frank konečně zasune do svojí žemle Brendy, která si to bude rozdávat ještě s taco slečnou Teresou. A dál to raději nebudu rozebírat, věřím, že si to všichni s bujnou fantazií dokáží představit.

buchta

Buchty a klobásy jsou zajímavým počinem, na jehož zhlédnutí budu ještě dlouho vzpomínat. Je pravda, že mezi smíchem jsem byla občas pořádně šokovaná, ale to bylo záměrem filmu. Za jeho originalitu a vtipnost mu dávám 80 %.

(všimli jste si, že moje první dva příspěvky mají oba v názvu klobásu? To vypadá podezřele.)

Vaše pobavená/šokovaná zelenoočka

7 thoughts on “Recenze: Buchty a klobásy, nejzvrhlejší animák všech dob

  1. Jeee, ja jsem taky „ptacek“ a ve skutecnosti take zelenooky, takze jsem sem proste MUSELA prijit! 🙂 O tomto filmu jsem neslysela, ale teda celkem me to zaujalo! Ja miluju animaky, jsem trochu infantilni, takze se i na neco podobneho celkem tesim! 🙂
    http://www.lifestylebirdie.com

    • Zdravím dalšího zelenookého ptáčka (to je hezká náhoda)! 🙂 Já jsem chtěla do kina, a tohle mi přišlo jako něco nového, navíc ukázky z filmu vypadaly dost bláznivě 😀 souhlasím, animáky jsou super a koukám na ně bez ohledu na můj věk 😀 jsem ráda, že jsem mohla něco doporučit 🙂

  2. Videla som trailer a v ten deň som rozmýšľala, či mám ísť radšej na Tajný život miláčikov alebo na Buchty a klobásy. A Vybrala som prvú možnosť. Toto si možno pozriem, keď to bude na nete 😀

    • Zelenooký ptáček says:

      Jako oddechovku to můžu doporučit, ale člověk to musí brát trochu s rezervou 😀 A jací byli mazlíčci? 🙂

  3. O tomhle filmu mi už říkala kamarádka! Věřím, že to musí být sranda a přeci jen je to zase něco jiného než jsme byli v animovaných filmech zvyklí. Děkuju za tvou recenzi a určitě se na film, co nejdříve podívám! 🙂

  4. Chystám se ho zkouknout, zatím jsem slyšela, že je film dost přeceňovaný, takže nejvyšší čas udělat si vlastní názor..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *